Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Vorarlbersko: Aktivní dovolená mezi jezerem a horami

Vorarlbersko: Aktivní dovolená mezi jezerem a horami
Na horských kolech po Montafonu | zdroj: Österreich Werbung Udo Bernhart

Působivé zážitky. Na výletech okolo Bodamského jezera, překračujících hranice zemí, při pěší turistice nebo na horském kole. Objevujte dosud nepoznané!

Vorarlbersko leží v nejzápadnější výspě Rakouska, v blízkém sousedství s Německem, Švýcarskem a Lichtenštejnskem. Cesta autem z Prahy sem trvá asi pět hodin. Malá a příjemně přehledná země je proslulá svou působivou přírodou a perfektní nabídkou pro volný čas mezi Bodamským jezerem a horami.

Barvy, tvary, proměnlivost: krajina mezi Bodamským jezerem a horami je čarokrásná a zároveň neobyčejně rozmanitá. V zemi, kde jsou vzdálenosti tak příjemně krátké je radost cestovat, zkoušet a objevovat stále něco nového.

Kdo má rád jízdu na kole nebo koupání, ten pobude na mírných březích Bodamského jezera. Příjemné jsou také výletní plavby po jezeře. Lodě vyjíždějí z Bregenzu k oblíbeným cílům jako je Friedrichshafen s Zeppelinovým muzeem, ke květinovému ostrovu Mainau či do města církevních koncilů Kostnice.

Vysoko do hor vedou tisíce kilometrů turistických cest, stejně jako trasy pro horskou cyklistiku a elektrokola. Kus cesty je vždy možné si zkrátit s pomocí některé z mnoha kabinových či sedačkových lanovek. Programy aktivit pro celou rodinu nabízí na celé řadě míst: pestrá sportovní paleta sahá od pěší turistiky a horských túr s průvodcem přes túry na horském kole či elektrokole až po lezení a lukostřelbu. Nahlédnout do venkovského života lze při návštěvách na selských statcích nebo na salaších. Ambiciózní sportovci se mohou účastnit různých horských běhů nebo cyklistických závodů, nebo přihlížet, jak jiní bojují o metry a vteřiny.

Dovolená pokaždé jinak

Pohyb v přírodě lze ve Vorarlbersku perfektně kombinovat s kulturními zážitky. Nejznámější a největší kulturní událostí je festival Bregenzer Festspiele  v červenci/srpnu. Na jezerní scéně přímo na Bodamském jezeře probíhají spektakulární inscenace velkých operních děl. V roce 2013 je na programu světoznámá opera W. A.Mozarta „Kouzelná flétna“.

Praktická rada: ve všech prázdninových regionech přinášejí výhodné Inclusive-karty řadu cenových výhod, například při jízdě lanovkami a veřejnou autobusovou dopravou, stejně jako při vstupech do muzeí. V některých oblastech jsou Inclusive-karty dokonce zahrnuty již v ceně za ubytování.

O útulné ubytování a o to, aby dovolená byla skutečně odpočinková, pečují pozorní hostitelé. V hotelech, penzionech, na statcích poskytujících ubytování i v apartmánech: zde všude se dá spolehnout na vysokou úroveň služeb a příznivý poměr ceny a kvality.

Vorarlberští kuchaři a kuchařky se zase postarají o gastronomické zážitky a hýčkají své hosty regionálními delikatesami. Sýry, maso a uzenářské speciality, ovoce, zelenina a bylinky, šťávy i ušlechtilé destiláty pocházejí převážně z menších statků nebo specializovaných manufaktur. Tradiční kuchyně nabízí vydatnou regionální stravu, moderní zase sází na kreativní postupy.

Více informací v češtině najdete na stránkách zemské turistické centrály Vorarlberg Tourismus.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma