Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Rodinná dovolená v Sasku – trávit čas společně je to nejlepší, co může být

Rodinná dovolená v Sasku – trávit čas společně je to nejlepší, co může být
Zámek Moritzburg | zdroj: Franco Cogoli

Rodinné výlety jsou nejlepší. Sousední německé Sasko má pro tento typ dovolené mnoho vhodných nabídek. Rodinná přívětivost je zde totiž srdcovou záležitostí. Značka „Rodinná dovolená v Sasku“ slibuje bezstarostný pobyt. Znamená to kvalitu a vstřícnost k rodině. Všech 117 značkových partnerů, mezi které patří ubytování, zařízení pro volný čas a místa vhodná pro rodiny, je pravidelně kontrolováno.

Zábavu a dobrodružství nabízí největší východoněmecký zábavní park Belantis poblíž Lipska, který nabízí jízdy a atrakce i pro ty nejmenší. Velmi blízko tohoto parku se nachází jezerní oblast Leipziger Neuseenland, která je rájem pro zábavu při koupání a vodní sporty. V samotném Lipsku naleznete jednu z nejznámějších zoologických zahrad v Evropě, jejíž návštěva je nutností. Celkem 850 druhů zvířat v obrovských výbězích, dětská hřiště a výlet lodí skrze obří tropický skleník „Gondwanaland“ činí pobyt nezapomenutelným.

Rodinná dovolená v Sasku Dinosauří park v Budyšíně | zdroj: Tobias Ritz

Poslechněte si řev dinosaurů, zažijte sopečnou erupci a projděte se „Jurským světem“ v nejslavnějším německém parku pravěkých ještěrů v Budyšíně. Nedaleko navíc můžeme doporučit Lužickou jezerní krajinu, kde se můžete koupat i vydat na jednu z mnoha stezek na kole.

Rodinná dovolená v Sasku Zážitkový svět Erlebniswelt | zdroj: Thomas Schlorke

Několik kroků přes padací most a jeden další přes mohutnou hradní bránu – tak jednoduchá je cesta do minulosti. Největší příběhy se často skrývají za silnými zdmi. Jako například i u známého zámku Moritzburg, kde byl natočen slavný film „Tři oříšky pro Popelku“. S interaktivním HistoPadem se můžete vydat na velkolepou objevnou virtuální prohlídku skrze tento zámek a také můžete virtuálně navštívit zámek Albrechtsburg v Míšni. A jedna velmi milá zpráva – celou virtuální tour můžete absolvovat také v češtině!

Další vzrušující multimediální zážitky nabízí ZwingerXperience a FestungXperience v Drážďanech. Prostřednictvím inscenace virtuální reality umožňují vzrušující cestu časem do jejich historie.

Rodinná dovolená v Sasku Blockline | zdroj: Phillip Ruopp

Pokud ale toužíte po ještě větší akci a vzrušení, zážitek spojený s adrenalinem v Sasku také najdete. BLOCKLINE v Krušných horách je novinkou – na sportovně založené rodiny s dětmi od 8 let čeká dobrodružná trasa pro horská kola. Na třech vzrušujících trasách poznáte nejen krásnou přírodu, ale také jak krásný může být aktivně prožitý volný čas.

Každý, kdo se vydá v okresu Vogtland na objevitelskou cestu, objeví něco jedinečného - nad i pod zemí. V dračí jeskyni Syrau najdete křišťálově čistá jezera, jedinečné hliněné útvary a krápníky. V zábavním parku Plohn strávíte den plný zážitků díky více než 80 atrakcím. Následně se můžete ochladit v nedaleké údolní přehradě Pöhl.

Další informace k Sasku naleznete na stránkách www.sachsen-tourismus.de/cz.

Pro aktuální turistické tipy a informace sledujte Sasko na Facebooku nebo Sasko na Instagramu.

Léto ve Zhořelci: výhledy z věže, ukrytá zvířata a spousta vodní zábavy

Rodinná dovolená v Sasku Zhořelec – kostel Kostel svatého Petra a Pavla, pohled na Lužickou Nisu | zdroj: Rainer Weisflog

V historickém starém městě ve Zhořelci (německy Görlitz) jsou procházky městem skutečným zážitkem. Výborně zrekonstruované ulice a náměstí jsou plné příběhů a legend, ukrytých zvířat na stěnách domu a strašidelných grimas. V šeptajícím oblouku si dokonce můžete vyměňovat tajemství. Jedná se o jedinečný obloukový portál z pozdní gotiky, který má výjimečné akustické vlastnosti. Odvážní se mohou vyšplhat po mnoha schodech do zhořelských věží Görlitzer Türme, z nichž je nejlepší výhled na město. Někdy můžete dokonce vidět Krkonoše.

Rodinná dovolená v Sasku Zhořelec – jezero Berzdorfer See | zdroj: Philipp Herfort

Za slunečných dnů se tam nachází také spousta vodní zábavy: ať už pádlování na Lužické Nise, plavání, surfování nebo využití paddleboardu na téměř 1000 hektarovém jezeře Berzdorfer See, které je přímo za městskými branami. Pomazlit se se zvířátky můžete ve zvířecím parku. Takže pokud máte náladu na objevování, Zhořelec je pro vás to pravé místo.

Další informace naleznete na www.mesto-goerlitz.cz.

Skvělé vyhlídky pro mladé i velké: objevujte Přírodní park Žitavské hory

Rodinná dovolená v Sasku Oybin | zdroj: Thomas Glaubitz

V hraničním trojúhelníku mezi Německem, Českou republikou a Polskem vás celou řadou zážitků ohromí Přírodní park Žitavské hory. Můžete se těšit na oblast v srdci Evropy s rozmanitou přírodou se zbytkovými sopečnými horami, romantickými údolími a pohádkovými pískovcovými útvary. Najdete tam zhruba 435 km dobře značených turistických stezek.

Rodinná dovolená v Sasku Kamenná Zoo | zdroj: Thomas Glaubitz

Rodiny s dětmi jistě ocení místní kamennou zoo z pískovcových útvarů v podobě zvířecích postav: naleznete tam lva, nosorožce, želvy a mnoho dalších druhů. Kromě toho máte na výběr z mnoha rozmanitých volnočasových aktivit, které potěší malé i velké. Myšlenka na možnost cestovat do tří různých zemí během několika minut je pro mnoho lidí těžko představitelná - v regionu Trojmezí kolem Přírodního parku Žitavské hory je to však možné a velmi jednoduché.

Další informace naleznete na webu www.zitavskehory.cz.

Zdroje:
turistika.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma